Jak wyeksponować ciasta w cukierni czy kawiarni?

Wiele badań skupiających się na zwyczajach konsumentów podkreśla, że ekspozycja sprzedawanych produktów wpływa na ich odbiór. Jeśli wydają się one atrakcyjne, klienci chętniej zostawią w danym miejscu swoje pieniądze. Choć ta zasada jest bardzo uniwersalna, można ją z powodzeniem stosować w branży gastronomicznej. Nic nie przyciąga wzroku klienta tak, jak błyszczące od lukru drożdżówki czy […]

READ ARTICLE

Lady chłodnicze w stołówkach i restauracjach

Branża gastronomiczna rozwija się bardzo dynamicznie. Jeszcze kilka lat temu w Polsce nie było wielu rodzajów restauracji, które dziś cieszą się dużą popularnością. Przykładem mogą być lokale sprzedające jedzenie na wagę. Większym powodzeniem cieszą się także stołówki pracownicze, które w międzynarodowych korporacjach stają się standardem. Klienci korzystający z takich miejsc mogą dowolnie komponować swoje dania […]

READ ARTICLE

Zakup wyposażenia do lokalu gastronomicznego

Otworzenie własnego biznesu gastronomicznego to marzenie niejednego przedsiębiorcy. Jednak zanim pierwszy klient przekroczy próg cukierni czy restauracji, może minąć sporo czasu. Trzeba wyremontować lokal oraz zakupić odpowiednie zaplecze techniczne, które może być bardzo rozbudowane. Wszystko zależy od tego, jakie produkty spożywcze chcemy serwować klientom.

READ ARTICLE
Modelowe chłodzenie
standard

Modelowe chłodzenie

Wybór odpowiednich urządzeń chłodniczych jest kluczową decyzją z punktu widzenia optymalnego wyposażenia sklepu. Właściwie dobrany sprzęt gwarantuje zapewnienie kompromisu pomiędzy wielkością powierzchni ekspozycyjnej, wielkością mebli oraz powierzchnią sklepu – przekonuje Michał Ulatowski współwłaściciel firmy Iglootechnika oferującej kompleksowe wyposażenie dla sklepów i gastronomi. Więcej wskazówek na temat aspektów, na które warto zwrócić uwagę (energooszczędność, jakość, trwałość i […]

READ ARTICLE