Szafy chłodnicze w sklepach spożywczych: atrakcyjna ekspozycja
standard

Szafy chłodnicze w sklepach spożywczych: atrakcyjna ekspozycja

Branża gastronomiczna to dziedzina handlu, która niewątpliwie rządzi się swoimi zasadami. Aby zdobyć sympatię gości i popularność na rynku, trzeba wyróżniać się doskonałą jakością i świeżością produktów, wspaniałym smakiem potraw oraz kreatywnym menu. Niemałe znaczenie mają również walory wizualne – zarówno dań, jak i całego lokalu. W związku z tym właściciele restauracji, a także piekarni, […]

Czytaj Dalej
Jakie witryny chłodnicze wybrać do swojej restauracji: poradnik zakupowy
standard

Jakie witryny chłodnicze wybrać do swojej restauracji: poradnik zakupowy

Otwierając restaurację, trzeba liczyć się ze sporą inwestycją nie tylko w lokal, ale i w jego profesjonalne wyposażenie. Jednym z jego kluczowych elementów jest odpowiednia witryna chłodnicza. To nie tylko miejsce do przechowywania świeżych produktów, ale też ich atrakcyjnej prezentacji klientom. W zależności od modelu, przydaje się również na kuchni. Stanowi bardziej funkcjonalną alternatywę dla […]

Czytaj Dalej
Do czego służą stoły chłodnicze w gastronomii?
standard

Do czego służą stoły chłodnicze w gastronomii?

Prowadzenie lokalu gastronomicznego i praca z żywnością wymagają zakupu specjalistycznego sprzętu. Świeżość i doskonały smak potraw są uzależnione od wysokiej jakości półproduktów oraz ich właściwego przechowywania i przyrządzania. Niezależnie od specyfiki restauracji przydatne będą urządzenia takie jak schładzarki szokowe czy zamrażarki przemysłowe. Ich zadaniem jest zarówno odpowiednia konserwacja, jak i estetyczna ekspozycja potraw. Profesjonalny sprzęt […]

Czytaj Dalej

Jak wyeksponować ciasta w cukierni czy kawiarni?

Wiele badań skupiających się na zwyczajach konsumentów podkreśla, że ekspozycja sprzedawanych produktów wpływa na ich odbiór. Jeśli wydają się one atrakcyjne, klienci chętniej zostawią w danym miejscu swoje pieniądze. Choć ta zasada jest bardzo uniwersalna, można ją z powodzeniem stosować w branży gastronomicznej. Nic nie przyciąga wzroku klienta tak, jak błyszczące od lukru drożdżówki czy […]

Czytaj Dalej

Lady chłodnicze w stołówkach i restauracjach

Branża gastronomiczna rozwija się bardzo dynamicznie. Jeszcze kilka lat temu w Polsce nie było wielu rodzajów restauracji, które dziś cieszą się dużą popularnością. Przykładem mogą być lokale sprzedające jedzenie na wagę. Większym powodzeniem cieszą się także stołówki pracownicze, które w międzynarodowych korporacjach stają się standardem. Klienci korzystający z takich miejsc mogą dowolnie komponować swoje dania […]

Czytaj Dalej

Zakup wyposażenia do lokalu gastronomicznego

Otworzenie własnego biznesu gastronomicznego to marzenie niejednego przedsiębiorcy. Jednak zanim pierwszy klient przekroczy próg cukierni czy restauracji, może minąć sporo czasu. Trzeba wyremontować lokal oraz zakupić odpowiednie zaplecze techniczne, które może być bardzo rozbudowane. Wszystko zależy od tego, jakie produkty spożywcze chcemy serwować klientom.

Czytaj Dalej
Modelowe chłodzenie
standard

Modelowe chłodzenie

Wybór odpowiednich urządzeń chłodniczych jest kluczową decyzją z punktu widzenia optymalnego wyposażenia sklepu. Właściwie dobrany sprzęt gwarantuje zapewnienie kompromisu pomiędzy wielkością powierzchni ekspozycyjnej, wielkością mebli oraz powierzchnią sklepu – przekonuje Michał Ulatowski współwłaściciel firmy Iglootechnika oferującej kompleksowe wyposażenie dla sklepów i gastronomi. Więcej wskazówek na temat aspektów, na które warto zwrócić uwagę (energooszczędność, jakość, trwałość i […]

Czytaj Dalej