Lady chłodnicze w stołówkach i restauracjach

Branża gastronomiczna rozwija się bardzo dynamicznie. Jeszcze kilka lat temu w Polsce nie było wielu rodzajów restauracji, które dziś cieszą się dużą popularnością. Przykładem mogą być lokale sprzedające jedzenie na wagę. Większym powodzeniem cieszą się także stołówki pracownicze, które w międzynarodowych korporacjach stają się standardem. Klienci korzystający z takich miejsc mogą dowolnie komponować swoje dania i wybierać spośród dostępnych sałatek, mięs czy kasz.

Odpowiednia ekspozycja jedzenia

Jednak żeby dać odwiedzającym możliwość samodzielnego wyboru, niezbędne jest posiadanie w lokalu odpowiedniego wyposażenia. Aby klientom wygodnie było sięgać i nakładać jedzenie, niezbędne będą stoły chłodnicze. To wytrzymałe urządzenia wykonane ze stali nierdzewnej, które można spotkać w tego rodzaju lokalach. W środku maszyn znajdują się specjalne komory z listwami, na których obsługa może umieszczać pojemniki z jedzeniem. W dolnej, zabudowanej części, jest umieszczony agregat chłodniczy. Zapewnia on właściwą temperaturę przechowywanej żywności. Pracownicy lokalu będą mogli ją kontrolować, ponieważ stół posiada zamontowany wyświetlacz, na którym można zobaczyć temperaturę panującą w środku. Większość modeli jest zakończona regulowanymi nóżkami, dzięki którym można dopasować wysokość urządzenia pod potrzeby użytkowników. W godzinach zamknięcia lokalu będzie można przykryć eksponowane produkty specjalnymi zasłonkami wykonanymi z tworzywa sztucznego.

Stołówki dla pracowników

Bardzo często opcja samodzielnego skomponowania posiłków jest też dostępna w stołówkach pracowniczych. Najczęściej w takich miejscach część produktów jest przeznaczona do samodzielnego wyboru, a pozostałe podaje obsługa. Lada chłodnicza może przydać się do ekspozycji robionych na miejscu kanapek, świeżo wyciskanych soków czy kompotów. Lady chłodnicze Bochnia sprawdzą się przy rodzaju działalności idealnie, ponieważ są znane ze swojej wytrzymałości. To inwestycja, która będzie służyć w lokalu przez długi czas, dlatego nie warto na niej oszczędzać. Na górnej części maszyny jest też przewidziany wąski blat roboczy, który będzie dobrym miejscem do postawienia np. sezonowego menu czy karteczek z nazwami czy opisami serwowanych dań.

Głównym zadaniem urządzeń do przechowywania żywności jest zapewnienie produktom dobrych warunków sanitarnych. Dzięki komorom z odpowiednią temperaturą w środku przygotowane posiłki będą zachowywały świeżość. Ponadto, dzięki oświetleniu i np. obrotowym półkom, zadbają także o atrakcyjny dla oka klienta wygląd. Może to pomóc lokalowi w powiększaniu zysków ze sprzedaży.

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply